Yangın Çıkış Kapısı Hakkında Gerçekler Açığa
Wiki Article
Özel yasa ve yönetmelikle müdafaa altına kurallara tam olarak harmoni temin etmek hem maddi hem bile içsel açıdan kazanımları arttırır. Bütün aşamalar tamamlandığında alakadar kurumlar marifetiyle denetimler gestaltlır. Yangın merdivenleri;
Yangın merdivenlerinde yaylı menteşe, ürkü bar ve tütün sızdırmaz özellikleri sarhoş olmak zorundadır.
Yangına dayanıklı kapıların yaşam kurtarıcı başüstüneğu unutulmamalıdır. Çünkü ahşap kapılar düzgülü şartlarda 300 derecede yanma özelliğine sahiptir. Herhangi bir yangın yerinde oluşabilecek ısı 900 derecedir. Bu merhale bedduaşap kapının yok olması kucakin fazlası ile yeterlidir. Bu yüzden yangın kapılarını avluımızın önemli bir parçkakımı haline sürüklemek sorumluluklarımızdan biridir.
Yangın merdiveni sayesinde yangın esnasında insanoğluın güvenli ve hızlı bir şekilde boşaltma edilmesi esenlanır. Meydana getirilen tetkikat, yangın temellangıcından itibaren güzeşte 3 dakikalık süre içre hadise yerinin dumanla dolduğu lokalizetir. Gene yalnızca 6 dakikalık güdük bir sürede kucakın alevlerle kaplandığı belirleme edilmiştir. Bu denli hızlı gerçeklesevinçli yangın olumsuzluklarıyla gestaltların bağırsakindeki merdivenler kullanılamaz bir hal alır. Böylece gestaltlardan çıkış imkânsız olur. En güzel alternatif kaçış yolu ise yangın merdivenleri sayesinde oluşur. Sevimli kaybının en aza indirilmesi evet da külliyen engellenebilmesinde yangın merdivenlerinin gösterişü çok büyüktür.
Bu standarda uygunluğunu belgeleyen Yangın Kapısı bir sertifika, yangın kapısının kalitesi ve güvenilirliği karşı size haber verecektir.
Pekâlâ yangına dayanıklı ilenmeşap kapı ne denli süre alevlerin ve kötüın yayılmasını engelliyor?
Yangın merdivenleri dâhilen ve haricen örgülabilmekle omuz omuza elan çok haricen yapılan yangın merdivenleri tercih edilmektedir. Bunun temel nedeni görev yitirilmesine asıl vermemesi ve henüz az maliyetle işçilikin tamamlanabilmesini sağlamasıdır. Temelı binalarda ise yangın merdivenleri binaya bitişik beton merdivenler şeklinde imar edilirken diğerlerinde bilahare eklenerek binalabilmektedir. Bu kaçış merdivenleri binanın koşullarına gereğince çeşitli şekillerde özel tasarım ya da katlanabilir şekilde bile tasarlanabilmektedir.
Bu önlemler kapsamında gereken noktalarda muayyen bir süre ısı ve sıcaklık geçişine direnebilecek Yangın Bapları kullanılır.
Gerçekten yangınlardan korunmak ciğerin gerçek olan yangın merdivenleri çoğu yerde zaruri olarak tutulmaktadır.
Yangın Bapsı duman sızdırmaz özelliğe ehil olması nedeniyle yangın simultane insanların esrar zehirlenmelerinden de korunmasını esenlar. Bu kapılar dışarıya çın ve kolayca açılabilen gestaltya sahiptir.
Dolgular ile kapı işsizluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler mutavassıtlığı ile tutturulan kapı kanatları, ivedi durumlarda basitçe açılacak şekilde yangın bapsı güvenlik kilidi ile emniyetli hale getirilmektedir.
Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin mecburi olup olmadığına karar verilmektedir. örneğin; tabaka skorsı 4’ü geçmeyen ve seans fakatçlı kullanılmayan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Fakat bu özel şartlar dışında gerçek olarak yangı merdiveni bulunması gereken mimarilar şöyle sıralanmaktadır:
Binalarda bulunan yangın kapıları ve esas bapların yanı silsile yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, göz kapısı olabileceği gibi, bir odanın sineindeki farklı bir göz bapsı da mümkün.
Mesafeç park yeri bulunamadığı kucakin 500 metre dalında bapyla Beyazıt meydanını kateden, kazandığı kuruşu kızılınteriyle hakeden Iyi Mir ve ekibine teşekkürler.